Atrakcije u regiji

Naša regija bogata je brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima.
Iskoristite sve prednosti koje nam njihova blizina nudi i upoznajte se s prirodnim ljepotama nacionalnih parkova, bogatom poviješću starih dalmatinskih gradova i uživajte u bogatoj turističkoj ponudi.

Prirodne ljepote

Nacionalni park "Krka"

Nedaleko slikovitog gradića Skradina smjestio se Nacionalni park Krka koji svakim korakom iznova oduševljava svoje posjetitelje. Netaknuta priroda i nevjerojatne ljepote rijeke Krke natjerati će vas da se iznova ovdje vraćate. Ovaj krški fenomen sastoji se od sedam sedrenih slapova od kojih je najpoznatiji i najposjećeniji Skradinski buk i Roški slap. Novouređene biciklističke i oješačke staze donijet će vam potpuno novi doživljaj stapanja sa prirodom. 

Nacionalni park “Kornati”

U Šibensko-kninskoj županiji smjestila su se čak 2 od ukupno 8 nacionalnih parkova Hrvatske. Uz Nacionalni park Krka koji krase slapovi, u našoj županiji možete uživati u otočju Nacionalnog parka Kornati. Sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi koji se prostiru na 220 km2. Zanimljivo je da je samo oko četvrtine površine parka kopno, dok je ostatak morski ekosustav koji krije zadivljujuće podmorje. Najpopularniji fenomen ovog parka su okomite litice, tzv. “krune” kornatskih otoka, koje najbolje možete razgledati ploveći od otvorenog mora prema nacionalnom parku. Posjetite Kornate i sami otkrijte zašto privlači mnoštvo nautičara i izletnika.

Nacionalni park

“Plitvička jezera”

Najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj smješten je između planinskog lanca Male Kapele i Ličke Plješivice. Nacionalni park Plitvička jezera uvršten je na UNESCO-vu listu svjetske baštine, a sa svojim jedinstvenim sedrenim barijerama i brojnim jezerima koja su nastala procesom osedravanja, predstavlja prirodni fenomen i obogaćuje nas nesvakidašnjom ljepotom. Ovaj nacionalni park zbog iznimne ljepote i jedinstvene prirode posjećuju gosti iz cijelog svijeta.

Otoci

Prvić

Jadranski biser, otok Prvić otok je bez automobila  i vreve užurbanog života. Savršeno je mjesto za opuštanje i stapanje sa prirodom. Na Prviću se nalazi i Memorijani centar Fausta Vrančića, hrvatskog velikana najpoznatijeg po izumu Homo volansa, odnosno letećeg čovjeka po kojemu se ovaj otok i naziva Faustov otok.

Zlarin

Nasuprot Prvića smjestio se Zlarin, otok poznat po koraljima i koraljskoj tradiciji na kojem će ubrzo svoja vrata otvoriti i Hrvatski centar koralja. Svakako ga posjetite!

Uz Prvić i Zlarin, u blizini Vodica nalaze se brojni drugi otoci do kojih voze redovne brodske pruge Jadrolinije. U svakom trenutku možete odlučiti “sakriti se” od užurbane svakodnevnice na jednom od prekrasnih mediteranskih otoka.

Stari dalmatinski gradovi

Zadar

Zadar kao središte Sjeverne Dalmacije nudi brojne turističke atrakcije. Kušajte autohtone delikatese, posjetite nevjerojatne povijesne i kulturne znamenitosti te uživajte u raznim izletničkim programima. Tijekom cijele godine Zadar je ispunjen veselom atmosferom te je domaćin brojnih zanimljivih manifestacija. Sve posjetitelje posebno očarava povijesna gradska jezgra, a sam grad Zadar predstavlja pravu riznicu arheološkog blaga antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog razdoblja. Simbol grada je osebujna predromanička Crkva sv. Donata. Zanimljivo je spomenuti i neka modernija arhitektonska ostvarenja poput prvih Morskih orgulja na svijetu koje se nalaze na zadarskoj rivi sa koje se gleda jedan od najljepših zalaska sunca. U neposrednoj blizini Zadra nalaze se čak 3 parka prirode – Telašćica, Velebit i Vransko jezero te 5 nacionalnih parkova – Paklenica, Plitvice, Kornati, Krka i Sjeverni Velebit.

Šibenik

Šibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu. Najpoznatiji simbol Šibenika je Katedrala sv. Jakova, najznačajnije hrvatsko graditeljsko ostvarenje 15. i 16. stoljeća. Upravo ta katedrala te jedinstvena tvrđava sv. Nikole na moru, uvrštene su na UNESCO-v popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Iako grad nije iznimno velik, njegova povijest i ljepota čine ga uistinu veličanstvenim. Šibenik je grad sa 4 tvrđave; uz već spomenutu tvrđavu sv. Nikole, krasi ga još tvrđava sv. Mihovil, sv. Ivan te Barone na kojima se u ljetnim mjesecima održavaju brojni koncerti i kulturne manifestacije. Važno je znati da se u samoj blizini Šibenika nalaze nacionalni parkovi Krka i Kornati.

Trogir

Grad Trogir najbolje je sačuvni romaničko-gotički grad čiji je najznačajniji kulturni spomenik trogirska katedrala. Tragurium su kao naselje utemeljili grčki kolonisti – trgovci s Visa (Isse) još tijekom III. st.pr.Kr. Obala Kaštelanskog zaljeva okružuje ovaj povijesni grad čiji je stari dio uvršten na UNESCO-ov popis Spomenika svjetske kulturne baštine.  Na području grada su izgrađene dvije suvremene marine koje mogu prihvatiti do 500 brodova tijekom cijele godine. Avanturistički turizam je također u usponu – možete iznajmiti sportsko plovilo, padobran, okušati se u ribolovu kočama ili otići na jednodnevno krstarenje. 

Split

Split je najveći grad u Dalmaciji, a drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Osnivačem Splita smatra se rimski car Dioklecijan, koji je na poluotoku u blizini Salone 293. godine poslije Krista počeo graditi raskošnu antičku carsku palaču. Njezini ostaci danas su dio povijesne jezgre grada Splita te je ona 1979. uvrštena na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Mjesto koje je vrijedno posjetiti je i jedna od najstarijih kršćanskih građevina na svijetu – katedrala sv. Dujma, splitskog zaštitnika. Općenito, Split je poznat kao grad kulture, gastronomije, prirodnih ljepota, sporta i zabave. 

Dubrovnik

Grad Dubrovnik je jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske, a nalazi se na samom jugu zemlje. Dubrovnik se često naziva gradom spomenikom. Razlog tome je bogata spomenička baština u koju spada i povijesna jezgra grada sa Stradunom, Kneževim dvorom, Crkvom sv. Vlaha, Palačom Sponza, Orlandovim stupom te zanimljive povijesne crkve, katedrale i gradske uličice. Prošetajte se dubrovačkim zidinama, popnite se dubrovačkim skalinima, posjetite šarmantne restorane i trgovine u uskim kamenim ulicama ili popijte koktel uz zidine. Pamtit ćete dugo!

Turistička ponuda

Solaris Beach Resort

U turističkom naselju Solaris pronaći ćete brojne sadržaje i uživati u besprijekorno uređenom okolišu. Očekuju vas duge uređene i tematske plaže pa će tako u Solarisu, koji je dio grupacije Amadria park,  uživati sve generacije. Okušajte se na partiji minigolfa ili provedite dan u Aquaparku a potom na ručak u autentično Dalmatinsko selo, restoran koji će vas oduševiti sa svakim detaljem. Posjetitelji iz cijelog svijeta pronašli su ovdje trenutke uživanja, zašto ne bi i vi?

Izvor: Amadria park

Fun park Biograd by Mirnovec

Jedini ovakav park u Dalmaciji pružit će savršenu zabavu za cijelu obitelj. Fun Park Biograd mjesto je u kojem možete iznova dizati svoju razinu adrenalina i uživati u brojnim ponudama zabavnog parka. Nalazi se svega pola sata vožnje od Vodica gdje vas čeka let na Mjesec, kuća strave, igraonica sa video konzolama i mnogo više. Možemo vam samo poželjeti dobru zabavu!

Izvor: Fun Park Mirnovec Biograd

Gradska plaža Punta-Bristak

Naš objekt Maris nalazi se u neposrednoj blizini novoplanirane plaže Punta-Bristak koja će posjetiteljima Vodica nuditipotpuno novo iskustvo boravka na plaži. Uz postojeće sadržaje moći će se uživati i u bazenima. Naš objekt Maris nalazi se svega 160 m od plaže pa se u ovom prizoru može uživati i sa vlastitog balkona.

Izvor fotografije: Infovodice

Copyright © Studio Basis d.o.o.      Created with love by HoOpla komunikacije